Leta 1990 je gospod Tihomil Peloz odprl prvo mesnico v Šempetru. Kmalu za tem so bile odprte še tri nove (Miren, Vrtojba in Nova Gorica). S tem, ko smo se širili, so rasle tudi naše želje, da bi poleg tujih, prodajali tudi svoje lastne proizvode.

LokeProizvodni obrat na lokaciji Loke 1a je bil dograjen leta 1998, takrat so bili podani vsi pogoji za ustanovitev podjetje Peloz d.o.o., predelava mesa in proizvodnja mesnih izdelkov. V novem objektu narejenem po evropskih standardih in opremljen z najnovejšo tehnologijo je 1200 m2 proizvodnih površin. Visoko usposobljeni delavci in lastne recepture so garancija za vrhunsko kvalitetne izdelke.

Povpraševanje po naših izdelkih, ki količinsko vztrajno narašča, nas je prisililo v širitev. V letu 2005 smo tako zključili gradbena dela s katerimi smo podvojili proizvodne zmogljivosti sušenih mesnin. Danes so tudi nove kapacitete že polno zasedene. Pričeli smo že s pripravo projektov nove širitve.

prsut-peloz-1V širokem asortimanu smo dali poudarek na suhomesnatih izdelkih - kraškemu programu. Čeprav smo na trgu prisotni šele kratek čas je naša znamka že dobro razpoznavna. Medtem, ko naše maloprodajen enote pokrivajo predvsem področje goriške regije, lahko dobite naše izdelki pri naših poslovnih partnerjih (Mercator, Hofer, Eurospin). Z direktno dostavo pa zalagamo tudi manjše stranke po celotnem ozemlju Slovenije. 

Kvaliteta in konkurenčne cene pa nam obetajo širitev tudi tja kjer do sedaj še nismo bili prisotni. Nagrade in priznanja, ki smo jih do sedaj prejeli kvaliteto naših izdelkov samo še potrjujejo. Posebej velja poudariti tudi priznanje Gospodarske zbornice za najlepše urejen obrat, ki smo ga leta 2004 prejeli v trajno last  v kategoriji majhnih podjetji.