ZARADI IZREDNIH RAZMER NAŠE MESNICE POSLUJEJO PO SPREMENJENEM URNIKU.  Oglej si spremenjen urnik >>

logo-ifs-food-certifikatPodjetje PELOZ d.o.o. je prejemnik certifikata IFS food.

pdfKliknite TUKAJ ali na sličico za ogled certifikata >>


Kaj je IFS food standard?

S prodorom evropskih in svetovnih trgovskih verig v Slovenijo so se prenesle tudi njihove zahteve do slovenskih proizvajalcev živil, ki so dobavitelji prehrambnih proizvodov trgovskim verigam. IFS standard združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, poleg tega pa tudi pravila dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil. Organizacije, ki imajo v svojih poslovnih sistemih že sedaj vgrajenega katerega izmed ISO standardov (ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001..) ali certificiran tudi sistem HACCP, bodo lažje pridobile certifikat.

 

ps3Podjetje Peloz d.o.o. je na mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni 2020 prejelo zlato, šest srebrnih medalj in eno bronasto medaljo za mesne izdelke:

ZLATA MEDALJA
  Domači zašinek  domai-zasinek
SREBRNA MEDALJA
  Mortadela
Domača salama
Dimljeni zašinek
Vipavska panceta
Trajna klobasa s tartufi
Furlanska salama
furlanska-salama
BRONASTA MEDALJA  
  Divjega prašiča klobasa  domaca-salama

certifikat-peloz-AA 2020boniteta-peloz-AA-2020


Podjetje PELOZ d.o.o. je prejemnik BONITETNE OCENE AA+ za leto 2020.

Certifikat potrjuje, ja je poslovni subjekt uvrščen v skupino podjetij z najboljšo bonitetno oceno v Sloveniji.
Podjetje Peloz d.o.o. izpolnjuje vse kriterije za leto 2020 in se uvršča v sam vrh bonitetne izvrstnosti.

Kliknite TUKAJ ali na sličico za ogled certifikata >>

prp logoNAZIV AKTIVNOSTI

Tehnološka posodobitev opreme za predelavo mesa iz naslova podukrepa 4.2. Podpora za naložbe v predelavo, trženje oz. razvoj za leto 2019 za gospodarske družbe

POVZETEK

Podjetje je na javnem razpisu kandidirala za nakup določene opreme s katero bi zamenjali obstoječo zastarelo opremo in na novo opremili zorilnico in sušilnico. Oprema obstoječega obrata pa je v vseh teh letih postala iztrošena in tehnološko zastarela. Zato so se v podjetju odločili za investicijo v zamenjavo iztrošenih strojev ter nabava novih ter v opremljanje novega objekta s tehnološko opremo potrebno za sušenje in zorenje pršutov.

Z opremo objekta sušilnice in zorilnice bo podjetje povečalo proizvode kapacitete in optimiralo proces proizvodnje pršutov ter povečalo produktivnost in učinkovitost. Povečala se bo tudi

energetska učinkovitost opreme in posledično s tem zmanjšala poraba energije.

Naložba je bila nujna, zaradi zastarelosti in iztrošenosti opreme in prilagajanja trgu.

GLAVNE DEJAVNOSTI

V prvi fazi bo opremljena zorilnica in sušilnica. V nadaljnji fazi pa bo zamenjana naslednja oprema; vakumirka, hidravlična dvižna miza, kotel za topljenje masti, stroj za masiranje in stiskanje pršutov ter stroj za mletje mesa.

CILJI

  • Povečanje kapacitete proizvodnje;
  • posodobitev in povečanje obsega predelave mesnih in suhomesnih proizvodov;
  • ohranitev delovnih mest in zmanjšanje obsega fizičnega dela;
  • dvig kvalitete mesnin;
  • inovacije in blaženje podnebnih sprememb zaradi zmanjševanja emisij TGP.

PRIČAKOVANI REZULTATI

  • povečanje tržne proizvodnje suhomesnih izdelkov;
  • posodobitev tehnološke opreme proizvodnega obrata in dvig kvalitete mesnin;
  • izboljšanje ekonomske uspešnosti zaradi doseganja višje kvalitete in količine predelanih mesnin;
  • povečanje izvoza;
  • zmanjševane emisije TGP

Spletna stran stran Evropske komisije, namenjene EKSRP (http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm)

Spletna stran Programa razvoja podeželja 2014 – 2020 (www.program-podezelja.si/).

Cenjene stranke obveščamo, da bodo mesnice od 16.6.2020 dalje poslovala po spremenjenem urniku.

PE Miren, Miren 10,  5291 Miren

  • PONEDEJEK – SOBOTA: 6.30 – 19.00
  • NEDELJA.: ZAPRTO

PE Vrtojba, MMP 1, 5290 Šempeter:

  • PONEDEJEK – PETEK : 6.30 – 18.00
  • SOBOTA, NEDELJA: ZAPRTO

PE Šempeter I, Vrtojbenska 8, Šempeter:

  • PONEDEJEK – SOBOTA: 6.30 – 19.00
  • NEDELJA.: ZAPRTO

PE Šempeter II, Žnidarčičeva 1, 5290 Šempeter:

  • PONEDEJEK – SOBOTA: 6.30 – 19.00
  • NEDELJA.: ZAPRTO

PE Gorica, Gradnikove brigade 53, 5000 Nova Gorica:

  • PONEDEJEK – SOBOTA: 6.30 – 19.00
  • NEDELJA.: ZAPRTO

Podjetje Peloz d.o.o. je uspešno kandidiralo v programu »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« ZA PODPORO PODJETJEM PRI PRIPRAVI STRATEGIJ ZA UČINKOVITO UPRAVLJANJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH TER KREPITVI NJIHOVIH KOMPETENC 2019 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, 8. prednostne osi »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«, prednostne naložbe 8.3 »Aktivno in zdravo staranje« in specifičnega cilja 8.3.1 »Podaljšanje in izboljšanje delovne aktivnosti starejših, vključenih v ukrepe«.

Več o projektu TUKAJ >>

Spoštovane stranke.

Obveščamo vas, da so vse mesnice in delikatese Peloz do nadaljnega ob nedeljah zaprte.

PRIPRAVA POLSUHEGA PRŠUTA

polsuho-pleceV lonec položite pršut, ki ste ga predhodno temeljito sprali pod tekočo vodo. Zalijte ga s hladno vodo in kuhajte vsaj 3 ure. V kolikor želite pršut manj slan, med kuhanjem enkrat ali večkrat zamenjajte vodo. Ko je pršut skuhan, ga položite na desko in počakajte, da se ohladi.

Ohlajen pršut pred postrežbo narežite na malo debelejše rezine (3 mm).


PRIPRAVA POLSUHEGA PLEČETA


V lonec položite pleče, ki ste ga predhodno temeljito sprali pod tekočo vodo. Zalijte ga s hladno vodo in kuhajte vsaj 2 uri. V kolikor želite pleče manj slano, med kuhanjem enkrat ali večkrat zamenjajtevodo. Ko je pleče skuhano, ga položite na desko in počakajte, da se ohladi.

Ohlajeno pleče pred postrežbo narežite namalo debelejše rezine (3 mm).

Želimo vam dober tek!